onsdag 10 februari 2010

Torsdag 11/2 omgång två i vår rundvandring...

Hej på er!
Idag har den första gruppen Ann-Sofie eftersom jag har nationellt prov i svenska. Men jag tror att jag hinner ha den andra gruppen som vanligt.

Idag kommer den grupp som hade tvätt, förra veckan, att gör varma mackor med skinkstuvning. Receptet står i hk-boken på sidan 278. När ni börjat läsa receptet står det att ni ska titta på sidan 275, där det står hur man gör en stuvning. Obs! Alltså 2 msk mjöl! Alla i gruppen gör varsin stuvning. Det ska bredas ut på smörgåsar som ligger på en bakplåtspapperklädd plåt. Riv ost över, och om stuvningen är tunn så riv lite ost i den.
Vi har denna vecka bytt ut champinjonerna mot rökt skinka. Den skäres i mindre bitar och läggs i mot slutet.

Gruppen som gjorde varma mackor, förra veckan ska denna veckan koka saftkräm med bär i.
Ni har receptet på sidan 285 i hk-boken. Men ni ska inte göra riktigt som det står där. Ni ska bara blanda saft och vatten och låta det koka upp i en kastrull. Under tiden det kokar upp blandar ni 2 msk 1-2 msk vatten i redningsbägaren. När det kokar tar ni bort kastrullen från värmen, häller i potatismjölsblandningen i en fin stråle. Sätt tillbaka kastrullen på den avstängda plattan och väntar tills första bubblan kommer. Ta genast bort kastrullen!! Lägg i bär 10-12 st i varje kastrull. Lägg på lock!
Alla ska göra varsin sats, tänk på att alla ska smaka på det ni gör =)
Denna gruppen hinner även duka, till alla!

De som gjorde saftsoppa sist har denna veckan tvätt och tvättfrågor.

Clara är med i gruppen som ska göra saftkräm. Kenny är med i gruppen som ska göra varma mackor.

Glöm inte att dokumentera vad ni gör, ta kort och skriv ned vad ni gjort på lektionen.

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar